• měsíční jahody obvykle kvetou bíle a mají červené plody

    Měsíční jahody netradičně

    , 0 komentářů

    Pokud patří tohle drobné ovoce k vašim oblíbeným, zkuste se poohlédnout po některé méně běžné odrůdě. V případě měsíčních jahod zdaleka neplatí, že mají vždy pouze zelené listy, jednoduché bílé květy a červené plody. Netradiční jahodníky mohou přinést zajímavé zpestření i do okrasné části vaší zahrady.

  • orientační světla zvyšují bezpečnost nočního pohybu

    Jak rozsvítit zahradu?

    , 4 komentáře

    Vhodně umístěné dekorační světlo dodá noční zahradě zvláštní kouzlo a tajemnou atmosféru. Některé světelné zdroje jsou díky svému vzhledu skutečnými šperky nejen noční zahrady. Naopak orientační světla bývají přes den často velmi nenápadná. O to více nám v noci usnadňují pohyb.

  • ochrana mladého salátu netkanou textilií

    Ochrana sadby před mrazíky

    , 1 komentář

    Počasí dovede být počátkem jara neuvěřitelně vrtkavé. Sotva si začneme užívat teplé dny, kdy meteorologické stanice hlásí z mnoha koutů republiky teplotní rekordy, už abychom se zas poohlíželi po teplejším oblečení. A zapomenout bychom neměli ani na rostliny, kterým chlad nedělá dobře.

  • chodník vytvořený z nášlapných kamenů doplňují kamínky

    Který chodník bude slušet vaší zahradě?

    , 1 komentář

    Cesty jsou nepřehlédnutelným prvkem zahradní architektury. Pomáhají vytvářet rámec zahrady, spojují její různé prvky a navádějí oko návštěvníků k důležitým bodům. Pokud se vám znelíbí záhon s letničkami, není nic snazšího, než v příštím roce vysadit rostliny jiných barev či tvarů. Nepovedená cesta však může být nehezkou čmouhou a zkazit dojem ze sebekrásněji osázeného prostoru.

  • zahradní domek ochrání nářadí před počasím i nenechavci

    Víc, než obyčejný zahradní domek

    , 5 komentářů

    Uvažujete o novém zahradním domku na nářadí? Připravili jsme pro vás inspiraci, jak se i takováto účelová stavba může stát atraktivním, zároveň však užitečným prvkem vaší zahrady. Čím menší pozemek máte k dispozici, tím pečlivěji každý podobný nákup zvažujte.

  • bergénie tučnolistá s růžovými květy

    Kde to sluší bergéniím?

    , 0 komentářů

    Bergénie představují v mnoha zahradách takové stálice, že už je skoro ani nevnímáme. Mnohdy ani netušíme, kdo je kdy vysadil. Tyhle skrovné trvalky každoročně vykvétají na jaře mezi prvními. Díky tomu, že jsou bergénie poměrně nenáročné stálezelené rostliny, mají v zahradě širokou škálu uplatnění.

  • kniha poradí kdy a jak stříkat keře

    Řez zahradních rostlin i pro začátečníky

    , 0 komentářů

    Možná se vám to už také někdy stalo – rádi byste ten či onen keř či stromek seřízli, ale nejste si jistí, kdy a jak to nejlépe udělat. Informací o řezu dřevin je docela dost. Potíž je v tom, že většina autorů předpokládá, že víte co chcete řezat. Jenže co když někdo se zahradničením začíná a na pozemku roste něco, co nezná? Představíme vám knihu, která by měla pomoci i v podobných případech.

  • přehledné zavěšení drobného nářadí

    Neztrácejte čas hledáním nářadí

    , 0 komentářů

    Zahradní nářadí je třeba nejen správně vybrat, ale také vhodně uskladnit. A to nejen s ohledem na povětrnostní vlivy, ale také kvůli nám samotným. Ať už své zahradní pomocníky skladujete v garáži, ve sklepě nebo speciálním domku, vždy by mělo být nářadí uloženo úsporně, dostupně a zároveň bezpečně.

« Předchozí
1
2 3 4 5 8 12 15 Další »